Ingredience:2 pórky, 1/8 másla, hl. mouka, 1 zlatý bujón slepičí, muškátový květ, drcený kmín, Vegeta, cca 2 dl mléka Postup:pórek podélně rozřízneme na dvě půlky. Očistíme a řádně propláchneme, hlavně uvnitř mezi listy. Nakrájíme na proužky. Mezitím necháme rozpustit máslo v kastrolu. Zahustíme hl. moukou. Sundáme z ohně a zalijeme dostatečným množstvím studené vody. Dáme znovu na oheň a necháme vařit. Přidáme nakrájený pórek. Po chvíli rovněž i 1 slepičí bujón. Těsně před varem přidáme cca 2 dl mléka dle potřeby. Ochutíme muškátovým květem, Vegetou a drceným kmínem. Převaříme a podáváme s pečivem. Velmi chutnou přílohou jsou křupavé toasty