Vepřové kotlety myslivecké
Suroviny: 4 vepřové kotlety,5 lžic oleje,1 stroužek česneku,sůl, mletý pepř,mletý fenykl, 0,1l bílého vína,2 lžíce rajského protlaku,40 g másla,40 g strouhaného čedaru, kousek vařeného květáku
Příprava: vepřové kotlety naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, okořeníme mletým fenyklem a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Pak je vyjmeme a uchováme na teple. Na pánvi osmahneme celý stroužek česneku, vyndáme ho, přidáme rajský protlak rozředěný vodou, víno a krátce povaříme. Žebírka dáme na mísu, přelijeme horkou omáčkou, ozdobíme vařeným květákem, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.